Către Excelența Sa Domnul José Guillermo Ordorica ROBLES, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania

Excelenta,

Va adresez aceasta scrisoare cu deosebita ingrijorare, in calitatea mea de Membru al Parlamentului European – in comisiile de Afaceri Externe, Drepturile Omului si Comert International – in relatie cu abuzurile la care au fost supusi numerosi cetateni ai Romaniei (si, in acelasi timp, ai Uniunii Europene) pe teritoriul Mexicului in ultimele zile. Consider atitudinea respectiva drept inacceptabila, iar tratamentul la care au fost supusi co-nationalii mei a fost complet ne-necesar, provocator, in contraventie flagranta cu drepturile omului si in detrimentul relatiilor romano-mexicane.

Inainte de a initia demersuri in cadrul Parlamentului European si de a ma adresa Comisiei Europene si Inaltului Reprezentant pentru Politica Externa, am considerat  necesar sa scriu Excelentei Voastre pentru a primi lamuriri si pentru a cunoaste in detaliu pozitia statului Dvs. in legatura cu acest incident complet nefericit.

Doresc sa va asigur de intreaga mea apreciere; ma consider un prieten al Statelor Unite Mexicane  si un mare admirator al culturii natiunii pe care o reprezentati. Va scriu aceste randuri si in calitate de membru al Inatului Ordin Mexican “Águila Azteca”, rang “Banda”, pe care il consider o deosebita onoare si o dovada clara a relatiei speciale pe care o am cu statul Dvs.

Mai mult, in urma cu un an, la sfarsitul lunii februarie 2020, am intreprins o vizita oficiala in calitate de europarlamentar, in Statele Unite Mexicane (mai precis in Ciudad Juarez) si in Statele Unite ale Americii. In cadrul vizitei de lucru, am inspectat, impreuna cu colegii mei din comisiile AFET si DROI, taberele de refugiati si migranti de la granita Mexic-SUA. In urma acestei deplasari a rezultat un raport extrem de detaliat asupra situatiei dificile si complexe de acolo.

Din nou, va asigur de intreaga mea consideratie si de tot respectul ce il port civilizatiei Mexicane. Sunt, insa, deosebit de intristat si ultragiat de situatia recenta si astept cu mare nerabdare clarificarile Dvs. pe aceasta tema.

Cu deosebita stima,                                                                                                      Bucuresti, 4 februarie 2021
Prof. G.V. Nistor
Membru al Parlamentului European


Catre:

Excelenta Sa Domnul José Guillermo Ordorica ROBLES,
Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top