Eurodeputatul PNL, Vlad Nistor, vizită la Washington și la granița SUA cu Mexic

Europarlamentarul Vlad Nistor (PNL, PPE) a efectuat prima sa misiune, în calitate de europarlamentar, în afara Uniunii Europene, fiind singurul eurodeputat român din delegația subcomisiei AFET pentru Drepturile Omului, care a reprezentat Parlamentul European în SUA.

Această vizită survine după ce în Parlamentul European fost dezbătută o rezoluție referitoare la situația dintre granițele SUA și Mexic.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru CaleaEuropeană.ro, Vlad Nistor a relatat despre această vizită în SUA și despre situația migrației de acolo.

”În această misiune au făcut parte membrii din majoritatea grupurilor politice ale Parlamentului European, am vizitat la început mai mult autorități locale și Congressman-ul din zona El Paso (Texas), membrii ai consiului local din orientări politice diferite și evident totul a revenit de la Veronica Escobar, personaj celebru acolo și actor important în timpul impeachmentul-ui recent al lui Donald Trump”.

De asemenea, delegația Parlamentului European a efectuat o vizită și dincolo de granița cu El Paso: ”O zi am trecut dincolo de graniță în orașul ”frate” cu El Paso, unde ne-am întâlnit cu autorități locale și am vizitat și câteva facilități pentru refugiați, una a statului și unaprivată, ultima menționată fiind supraaglomerată și cu condiții dificile, dar oamenii se simțeau bine”.

© Europarlamentarul Vlad Nistor (arhivă personală)

Deputatul european a explicat că în prezent cetățenii mexicani nu mai reprezintă o îngrjijorare pentru autoritățile americane privind migrația, ci cetățenii din America Centrală reprezintă o îngrijorare.

”Problema migrației este următoarea, nu cea mexicană este problemă. Cetățenii mexicani au diferite posibilități în urma noilor acorduri de a ajunge în Statele Unite. Migrația provine în mod prioritar dinspre așa-zisul triunghi al Nordului. Este vorba despre cele trei țări din America Centrală: El Salvador, Guatemala și Honduras.”

© Europarlamentarul Vlad Nistor (arhivă personală)

De asemenea, Vlad Nistor a subliniat că migrația din Europa este un subiect actual și discutat de oficialii americani în domeniu: ”Interesant este că în SUA se știa foarte bine de situația migrației din Europa si referirele au fost foarte clare.”

De menționat faptul că toate aceste vizite pe tema migrației nu au urmărit discuții politice, informează Vlad Nistor.


Vlad Nistor, în calitate de europarlamentar în cel mai mare grup politic al Parlamentului European, grupul Popularilor Europeni, este membru în următoarele Comisii de specialitate: Comisia pentru afaceri externe, Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, Delegația pentru relațiile cu India, Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest și membru supleant în Comisia pentru comerț internațional, Comisia pentru cultură și educație, Subcomisia pentru drepturile omului, Delegația la Comisia parlamentară de parteneriat UE-Armenia, la Comisia parlamentară de cooperare UE-Azerbaidjan și la Comisia parlamentară de asociere UE-Georgia și Delegația pentru relațiile cu Statele Unite.

Interviu realizat de www.caleaeuropeana.ro

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top